Pár tipp, ha klímával fűtene.

  • A távirányítón lévő hőmérséklet nem a befújt levegő hőmérsékletét jelenti. Ez a célhőmérséklet. Ne állítsa 30 fokra, ha nem szeretne 30 fokot a helyiségben. A klíma 23 fokos célhőfokkal is tud 53 fokos meleget fújni - hogy el tudja érni, ezt bízzuk rá a készülékre. Az irreális célhőmérséklet nagyobb zajszinttel, és nagyobb fogyasztással jár. Üzemeltesse reális célhőfokkal, inkább hosszabb ideig (akár 0-24 - mint bármelyik fűtésrendszernél).
  • Fűtés üzemben először a kültéri egység indul el, a beltéri csak akkor kezd el fújni, ha elég meleg a belső hőcserélő. Minél hidegebb van kint, annál később*. A légterelő állást, és a fújási sebességet csak ezután lehet változtatni.
  • Ha fix-alacsonyra állítja a beltéri egység ventilátorának sebességét (FAN), akkor a készülék melegebb levegőt fog fújni. 
  • Ruhaszárításra a beltéri és a kültéri egység által közvetlenül fújt meleg, vagy hideg levegő is egyaránt alkalmas. 
  • Fűtésben a kültéri egység termel kondenzvizet. A mennyisége egyszerre függ a külső páratartalomtól, hőmérséklettől, illetve a gép által leadott teljesítménytől! Hűvös esős, vagy havas időben napi több liter is lehet*. Szárazabb időben előfordulhat, hogy napokig egy csepp sem keletkezik.
  • A beltéri egység fűtés üzemben alapvetően száraz (nincs poshadásra lehetőség), de a port ugyanúgy gyűjti magába. Ha ~ két hétig folyamatosan üzemeltette, ellenőrizze hogy megtelt-e a szűrő. A szűrő a beltéri egységet is védi. A házilagos szűrőtisztítás nem helyettesíti az alaposabb (részleges szétszereléssel járó) karbantartást, de alapfeltétel a rendeltetésszerű üzemeltetéshez.

* A nem inverteres készülékeket csak +5 fokos külső hőmérséklet felett érdemes bekapcsolni, a szabályzásuk ennyit tesz lehetővé.