Klíma előszerelés

Épülőfélben lévő, vagy felújítás alatt álló lakásoknál megfontolandó a klímaberendezés csöveit és vezetékeit előre elhelyezni a falban, illetve egyéb nem látható helyeken. Az előszereléskor elkészített kiállásokra akár évek múlva is szerelhető klímaberendezés.

A jó előszerelésre történő klíma telepítésnél nem kell vésni, nagyobb átmérőjű lyukakat fúrni, nem látszanak csövek, kábelcsatornák, és konnektorba dugott vezeték. Emellett ha később egyszer lecserélik a klímaberedezést, a falban - padlóban - mennyezetben meglévő csöveket és vezetékeket újra fel lehet használni.

Ha nem megfelelő az előszerelés, akkor lehetséges hogy részben, vagy egészben használhatatlan lesz, és további költségeket okoz! A kifelejtett, vagy rosszul kivitelezett kondenzvíz elvezetés, nem megfelelő minőségű és átmérőjű csövek, nem jól megválasztott vezetékek sok bosszúságot okozhatnak a szerelőnek, és a megrendelőnek egyaránt!

A jó előszerelés univerzális: a kiállások elhelyezése, és a beépített szerelési anyagok lehetővé teszik azt, hogy később bármely márka nehézségek, utólagos átalakítások nélkül felszerelhető legyen rá.

20 cm-nél vékonyabb falak esetén, vagy ha a klímatelepítés a közeljövőben kerül sorra, szerelődoboz helyett egy 50 cm hosszú dekorcsatornával szoktuk letakarni a beltéri egységekhez tartozó kiállásokat. 

A klíma előszerelés munkadíja jelentősen függ az előszerelt hűtőkörök számától, a felhasznált anyagok mennyiségétől (csövezési hosszok), és a csövek elvezetésének helyétől (álmennyezet, falba vésve, padlóban).

Árat csak előzetes felmérés után tudunk adni.