Klímaszerelés

klímaszerelés

Minden alkalommal végzünk előzetes felmérést, akkor is ha a legegyszerűbb, számunkra is egyértelmű esetről van szó.  A végleges klímaszerelési ár, a csövezési és vezetékezési nyomvonalak, illetve a klíma kültéri és beltéri egységének elhelyezése felméréskor kerülnek megállapításra, akár több verzióban. Szereléskor újabb plusz munkák, illetve a megállapodástól eltérő új elhelyezések, nyomvonalak esetén az árat növeljük a helyzettől függően, de gyakran előfordul az is, hogy kevesebbet kell fizetni a végén. 

 

Klímaszerelés időtartama:

Egy darab klíma beszerelése pakolással együtt átlagosan 2,5-5 óra hosszáig tart. 

A klímaszerelés menete, folyamata pontokba szedve:

 1. Sérülékeny, útban lévő dolgok elpakolása és letakarása. Szerszámok, szerelési anyagok, és a klíma bepakolása a munkaterületre.
   
 2. A klíma beltéri és kültéri egység, illetve a villamos betáplálás és a kondenzvíz elvezetés pontos végleges helyének megbeszélése.
   
 3. A beltéri egység tartó-hátlap felfúrása, és a csövek-vezetékek nyomvonalának kiépítése (kábelcsatornázás vagy vésés, faláttörések). A fúrásokat ipari porszívó használatával végezzük.
   
 4. Beltéri egység bekötése, hűtőköri csövezés, kondenzvíz elvezetés, és a villamos betáplálás kiépítése. Faláttörések kiszigetelése.
   
 5. Kültéri tartókonzol felfúrása, kültéri egység felrakása és rögzítése, hűtőköri és villamos bekötése. 
   
 6. Szakszerű beüzemelés nyomáspróbával, a klíma hűtőközeg elszivárgását és a klímaberendezés károsodását megelőzendő.
   
 7. Összepakolás, takarítás, klíma és a kábelcsatornák letisztítása, az esetlegesen elhúzott bútorok visszaállítása.
   
 8. Jótállási jegy kitöltése, számlák átadása, használati tudnivalók ismertetése.