Klímaszerelés

klímaszerelés Egyaránt vállalunk klímaszerelést családi és társasházak mellett panellakásokba, illetve cseréptetőre és bitumenes zsindelytetőre is (tetőkonzolra). Megfelelő utólagos szigeteléssel. Az elektromos betáplálás szakszerű megoldását is feladatunknak érezzük, 5m távolságig felár nélkül vállaljuk.

- Klímaszerelő végzi az előzetes felmérést. Nincsenek trükkös árak, váratlan plusz költségek. 

A végleges klímaszerelési ár, a csövezési és vezetékezési nyomvonalak, illetve a klíma kültéri és beltéri egységének elhelyezése előzetes helyszíni felméréskor kerülnek megállapításra. De törekszünk arra, hogy eszközökkel és szerelési anyagokkal úgy el legyünk látva, hogy módosítások esetén se ütközzünk akadályokba. Minden alkalommal végzünk előzetes felmérést, akkor is ha a legegyszerűbb esetről lenne szó. Felmérésért sosem kérünk pénzt. Ellenben ha lehetőségük van rá, kérjük ne 17 óra utánra hívjanak minket.

Felmérést illetve klímaszerelést az alábbi területeken vállalunk.

Amire törekszünk: hatásosság, esztétika, egyszerűség.

Mit jelent ez a három dolog?

Hatásosság:

A klímaberendezés ne csak dísz legyen, hanem teljes mértékben el tudja látni azt a feladatot, amire szánták. Ez azt jelenti, hogy helyes teljesítmény méretezéssel, és megfelelő elhelyezéssel maximálisan kihasználható legyen minden olyan lehetőség, amit az adott berendezéstől elvárunk. Sajnos sokszor láttunk olyan eseteket, hogy rossz helyre kérték / tették a beltéri vagy a kültéri egységet, vagy a feladatra korlátozottan, vagy egyáltalán nem felel meg a megvásárolt készülék - ez átgondolt tervezéssel (a szakember és a megrendelő közös felelőssége) megelőzhető.

Esztétika:

Tömören összefoglalva: óvatosság klíma beszerelés közben, vízmérték használata, megfelelő és egyben időjárásálló klímaszerelési anyagok, és módszerek. Gyakran látjuk, hogy a klímaberendezés villamos betáplálása nincs megoldva (a készülék gyári dugóján lóg a háztartási elosztó a falon), vagy éppen lemaradt pár méter kábelcsatorna, esetleg tátong egy kráter a külső homlokzaton. 

Egyszerűség:

A klíma beltéri és a kültéri egység elhelyezésénél szempont az, hogy utólag könnyen hozzá lehessen férni. Sokszor feleslegesen hosszú csövezési szakaszokkal, feleslegesen beépített kondenzvízszivattyúkkal, és oldalfali konzollal kiváltható tetőkonzolos elhelyezésekkel találkozunk, amit másképpen is meg lehetett volna oldani (egyszerűbben, olcsóbban, szebben).

Az elvégzett klímaszerelői munkákra, és a beépített klÍmaszerelési anyagokra minden esetben adunk szerelési garanciát. A szerelési garancia a klíma készülék gyári alkatrész garanciájának érvényességi idejéig tart, ennek (mindenhol) feltétele az évi legalább egyszeri klíma karbantartás

Klímaszerelés időtartama:

Egy darab klíma beszerelése pakolással együtt átlagosan 3,5 óra hosszáig tart. 

A klímaszerelés menete, folyamata pontokba szedve:

 1. Sérülékeny, útban lévő dolgok elpakolása és letakarása. Szerszámok, szerelési anyagok, és a klíma bepakolása a munkaterületre.
   
 2. A klíma beltéri és kültéri egység, illetve a villamos betáplálás és a kondenzvíz elvezetés pontos végleges helyének megbeszélése.
   
 3. A beltéri egység tartó-hátlap felfúrása, és a csövek-vezetékek nyomvonalának kiépítése (kábelcsatornázás vagy vésés, faláttörések). A fúrásokat ipari porszívó használatával végezzük.
   
 4. Beltéri egység bekötése, hűtőköri csövezés, kondenzvíz elvezetés, és a villamos betáplálás kiépítése. Faláttörések kiszigetelése.
   
 5. Kültéri tartókonzol felfúrása, kültéri egység felrakása és rögzítése, hűtőköri és villamos bekötése. 
   
 6. Szakszerű beüzemelés nyomáspróbával, a klíma hűtőközeg elszivárgását és a klímaberendezés károsodását megelőzendő.
   
 7. Összepakolás, takarítás, klíma és a kábelcsatornák letisztítása, az esetlegesen elhúzott bútorok visszaállítása.
   
 8. Jótállási jegy kitöltése, számlák átadása, használati tudnivalók ismertetése.